Hrvatski radio

Radio Knin

TK "DIV Knin" slavi 25. obljetnicu

02.07.2022.

19:38

Autor: HRT

uzvanici

uzvanici

Foto: L.Grubišić / HRT

Taekwondo klub "DIV KNIN" svečano je obilježio 25 godina rada. Kroz klub je prošlo preko dvije tisuće djece, a danas ih trenira oko 70, od vrtićkog, mlađeg sve do seniorskog uzrasta. 

Galerija
25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT
25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L. Grubišić/HRTD. Pinjuh, Foto: L. Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L. Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: HRT/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT25. obljetnica, Foto: L.Grubišić/HRT

S trinaest velikih medalja, od kojih jedanaest europskih i dvije svjetske, Taekwondo klub „DIV Knin” najtrofejniji je klub Grada Knina i Šibensko-kninske županije. Četiri puta ispisao je povijest Hrvatskog taekwondo saveza. Najveći uspjeh polučila je Matea Jelić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, koja je prve taekwondo vještine svladala u ovom klubu. Tu je i Josip Teskera dobitnik nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu kao najbolji mladi sportaš u Hrvatskoj, te ovogodišnji brončani s Europskog seniorskog prvenstva iz Manchestera. Josip trenutno nastupa na Mediteranskim igrama u Alžiru.

U povodu 25. obljetnice prikazan je dokumentarni film o povijesti kluba te su dodijeljena priznanja svima  koji su na neki način pridonijeli njegovu razvoju. Priznanja su također dobili  sadašnji i nekadašnji članovi kluba, osvajači medalja, bilo na svjetskim i europskim natjecanjima, bilo  na natjecanjima nižih razina. Jer svaki je uspjeh vrijedan priznanja.

Plaketu je dobio i HR Knin koji prati ovaj klub od njegovih samih početka.

Hvala DIV-ovcima što su prepoznali naš rad!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.