Hrvatski radio

Radio Knin

Tko ima pravo na dječji doplatak

30.01.2014.

13:03

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ukupni prihodi po članu domaćinstva ne smije prelaziti 1663 kune

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike dječjeg doplatka da do kraja veljače trebaju obnoviti zahtjeve kako bi  mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2014. godini.

Dosadašnji korisnici koji podnose zahtjev za nastavno ostvarivanje prava na doplatak od 1. ožujka više ne trebaju dostavljati uvjerenja Porezne uprave o ostvarenim oporezivim dohocima, rješenja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o ostvarenoj  novčanoj naknadi zbog nezaposlenosti kao ni uvjerenja o naknadama koje je isplatio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Pravo na dječji doplatak ostvaruju one osobe koje do dana podnošenja zahtjeva imaju tri godine neprekidnog prebivališta u Hrvatskoj,  žive u zajedničkom kućanstvu s djecom i uzdržavaju ih, a ukupni  prihodi kućanstva u 2013. godini ne prelazi dohodovni cenzus od 1663 kune po članu.

Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Zahtjevi se podnose  kninskoj ispostavi HZMO-a, a sve informacije mogu se dobiti na info telefon 0800 4595.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.