Hrvatski radio

Radio Knin

Tomislav Rogić novi šibenski biskup

25.07.2016.

14:47

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U katedrali sv. Jakova u Šibeniku zaređen je novi šibenski biskup mnsgr Tomislav Rogić,dosadašnji svećenik Gospićko-senjske biskupije. Mnoštvo vjernika iz svih krajeva Hrvatske nazočilo je ovom svečanom događaju.

U oraćanju vjernicima novi šibenski biskup Tomsilav Rogić zahvalio je svima na ljubavi i dobroti, ohrabrenju i potpori. "S drugima sam ovdje u zajedništvu  svećeničkog poziva iz svih dijelova Hrvatske, BIH koje sam upoznao zajedničkim školovanjem, službama i istinskim prijateljstvom", kazao je biskup. Zahvalio se svom zareditelju kardinalu Josipu Bozaniću, suzarediteljima metropolitu  splitsko-dalmatinskom Marinu Barišiću i biskupu Anti Ivasu koji su ga,kako kaže, otvorena srca primili. Riječi hvale uputio je i svim biskupima i nadbiskupima k0ji su položili na njega ruku i zazvali Duha svetoga, a osobitu karidnalu Vinku Puljiću bez čijeg duhovnog vodstva u sjemeništu i kasnijeg  vodstva ni ovoga slavlja ne bi bilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.