Hrvatski radio

Radio Knin

Treća faza programa Zaželi - sve više projekata, sve manje žena!

30.01.2023.

15:24

Autor: HR Knin

početna konferencija projekta

početna konferencija projekta

Foto: N.H. / HRT

U okviru 3. faze poziva Zaželi, koja je u tijeku, u Hrvatskoj će se zaposliti oko 4 tisuće žena koje će raditi na poslovima podrške i brige za oko 24 tisuće krajnjih korisnika.

Nakon što su provedeni natječaji za zapošljavanje, ovih dana održavaju se početne konferencije brojnih projekata u Kninu, pri čemu se otvorio problem manjka žena iz ciljne skupine – nezaposlenih, s nižom i srednjom razinom obrazovanja, starijih od 50 godina.

Kninska Ekološka udruga Krka predstavila je nastavak projekta Pomozimo danas za bolje sutra kojim će zaposliti 15 žena na aktivnostima pružanja pomoći i potpore za 90 starijih i nemoćnih osoba. U prvom natječaju javilo im se 10 žena, doznali smo od tajnice udruge Inge Kukolj

Inga Kukolj, tajnica Ekološke udruge Krka

Jedan od razloga za manje prijavljenih žena na natječaj Ekološke udruge Krka, jest činjenica da je desetak kninskih udruga istodobno potpisalo ugovore iz programa Zaželi, kazala je tajnica

Inga Kukolj

Nakon završetka prošlog projekta i manjeg prekida, od 1. veljače Jelica Franjkić bit će ponovno zaposlena žena

Jelica Franjkić

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra III” vrijedan je oko 98 tisuća eura, a provodit će se na području Grada Knina i pripadajućih naselja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.