Hrvatski radio

Radio Knin

U HGK u Kninu održano predavanje o Socijalnom poduzetništvu

08.09.2014.

13:12

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Uredu Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi u Kninu održano je predavanje na temu "Socijalno društveno poduzetništvo".

To je dio projekta "Otkrij poduzetnika u sebi" kojeg provodi šibenska udruga mladih "Mladi u Europskoj uniji" u partnerstvu sa Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj -CEDRA iz Splita, a namijenjeno je mladim nezaposlenim osobama u  dobi od 18 do 30 godina.

"Ovim predavanjem mlade želimo usmjeriti u pravcu socijalnog poduzetništva, tj. da se pokušaju sami razvijati kroz razne mjere koje im nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje, ali i HBOR koji će u listopadu objaviti natječaj za mlade poduzetnike",kazao je  u Kninu Martin Mrša iz udruge Mladi u Europkoj uniji.

Što je zapravo socijalno poduzetništvo, objasnio je Ranko Milić iz splitske CEDRE. "Kod društvenog, tj. socijalnog poduzetništva, društvena korist je ispred profita, cilj je zapošljavanje ljudi i isplata plaća",istaknuo je Milić.

Velik broj mladih nezaposlenih kninjana okupio se na današnjem predavanju, a kako realizirati poduzetničku ideju, doznat će na radionicama koji će se održati za petnaestak dana.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.