Hrvatski radio

Radio Knin

14:44 / 26.11.2021.

Autor: Vesna Jašek

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

Foto: - / -

U Kninu je danas svečano otvoren prvi poduzetnički inkubator, u čije je uređenje uloženo 13 milijuna kuna iz europskih fondova. 500 četvornih metara prostora opremljeno je suvremenom tehnologijom. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i podrške poduzetnicima.

Serveri, radne stanice, 3D printer, skener, CNC uredaj – sve će to biti na raspolaganju  budućim poduzetnicima. Informacijsko-inovaciiski inkubator, podržat će najmanje 15 start-up poslovnih inicijativa, rekla je voditeljica projekta Josipa Ćupić:

 

 Svi će oni dobiti i stručnu podršku Javne ustanove Matica, koja će ubuduće upravljati Inkubatorom, a korištenje prostora, prvih pet godina, poduzetnicima će se subvencionirati, naglasila je direktorica Ivona Malenica:

 

Nekada devastirani objekt Stojne kuće, nakon rekonstrukcije, postaje prostor opremljen visokom tehnologijom, koji bi trebao generirati nova radna mjesta, rekao je župan Marko Jelić:

 

 Na ovom zahtjevnom projektu, radilo se nekoliko godina, no isplatilo se, rekao je danas gradonačelnik Marijo Ćaćić:

 

 Svoje prve stanare Inkubator će primiti u prvoj polovici iduće godine. Ovo je jedan od 20 projekata iz Intervencijskoga plana, koji je dio programa revitalizacije, za koji je Knin dobio 168 milijuna europskih kuna.