Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

26.11.2021.

14:44

Autor: Vesna Jašek

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

U Kninu otvoren prvi poduzetnički inkubator

Foto: - / -

U Kninu je danas svečano otvoren prvi poduzetnički inkubator, u čije je uređenje uloženo 13 milijuna kuna iz europskih fondova. 500 četvornih metara prostora opremljeno je suvremenom tehnologijom. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i podrške poduzetnicima.

Serveri, radne stanice, 3D printer, skener, CNC uredaj – sve će to biti na raspolaganju  budućim poduzetnicima. Informacijsko-inovaciiski inkubator, podržat će najmanje 15 start-up poslovnih inicijativa, rekla je voditeljica projekta Josipa Ćupić:

 

Josipa Čupić

 Svi će oni dobiti i stručnu podršku Javne ustanove Matica, koja će ubuduće upravljati Inkubatorom, a korištenje prostora, prvih pet godina, poduzetnicima će se subvencionirati, naglasila je direktorica Ivona Malenica:

 

Ivona Malenica

Nekada devastirani objekt Stojne kuće, nakon rekonstrukcije, postaje prostor opremljen visokom tehnologijom, koji bi trebao generirati nova radna mjesta, rekao je župan Marko Jelić:

 

Marko Jelić

 Na ovom zahtjevnom projektu, radilo se nekoliko godina, no isplatilo se, rekao je danas gradonačelnik Marijo Ćaćić:

 

Marijo Ćaćić

 Svoje prve stanare Inkubator će primiti u prvoj polovici iduće godine. Ovo je jedan od 20 projekata iz Intervencijskoga plana, koji je dio programa revitalizacije, za koji je Knin dobio 168 milijuna europskih kuna.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.