Hrvatski radio

Radio Knin

12:35 / 05.06.2014.

Autor: Lidija Grubišić

U Kninu se prikupljaju potpisi protiv "outscorcinga"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sindikati trebaju prikupiti 375 000 potpisa

Na inicijativu 17 sindikata iz javnog sektora jutros  je u 128 gradova u Hrvatskoj počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o donošenju zakona kojim bi se zabranilo  izdvajanje pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru. Vladinu odluku o "outscorcingu" sindikati ocjenjuju avanturističkom, nepripremljenom i neozbiljnom.

Potpisi se od jutros prikupljaju i na nekoliko lokacija u Kninu i to  ispred  osnovnih i srednjih škola, na Trgu Ante Starčevića i ispred Nove tržnice, a najvjerojatnije će  jedan punkt biti i na Trgu Oluje.

Na pomoćnim poslovima u O.Š. dr. Franje Tuđmana zaposleno je ukupno  11 osoba, tj. osam spremačica, dva domara i jedna kuharica. U O.Š. Domovinske zahvalnosti radi sedam spremačica, dvije kuharice i dva domara, u Srednjoj strukovnoj školi Kralja Zvonimira četiri spremačice i jedan domar dok u Srednjoj školi Lovre Montija pet spremačica, tri domara i jedan ložač.

Potpisi se prikupljaju do 19. lipnja, a sindikati vjeruju da će ih  uspjeti prikupiti potrebnih  375 tisuća za raspisivanje referenduma protiv "outscorcinga".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.