Hrvatski radio

Radio Knin

Udruga Sv. Bartolomej predstavila projekte ''Zadovoljni III'' i ''Pravo na život''

08.03.2023.

15:01

Autor: HRT, HR Knin

Udruga Sv. Bartolomej

Udruga Sv. Bartolomej

Foto: ĐKrvavica, HR KNIN / HRT

Udruga Sv. Bartolomej povodom obilježavanja Dana žena, predstavila je projekte ''Zadovoljni III'' programa ''Zaželi'' i ''Pravo na život'' programa pružanja usluga osobne asistencije. Ove projekte, kao voditeljice i koordinatorice, osmislile su i provode upravo žene. Na svoj dan, zajedno sa svim djelatnicima Udruge Bartolomej, sa ciljem isticanja važnosti i potrebe održivog zapošljavanja žena, predstavile su dosadašnji rad. Projekt ''Zadovoljni III'' traje 6 mjeseci, a o samom cilju, upitali smo tajnicu Udruge i voditeljicu projekta, Jelicu Šimunović:


Jelica Šimunović, tajnica Udruge, voditeljica projekta ''Zadovoljni III''

Uspješno je realiziran i projekt ''Pravo na život''. Trogodišnji program Usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Financijski iznos programa za jednogodišnje razdoblje iznosi preko 13 tisuća eura. Koliko je žena zaposleno otkrila nam je voditeljica ovog projekta, Katica Marušić:

Voditeljica projekta ''Pravo na život''

Mnoge od žena zaposlene su po prvi put – naglašava Marušić:

Katica Marušić, voditeljica projekta ''Pravo na život''

U ovom zahtjevnom poslu važni su strpljenje i ljubav, što rezultira uspješnim radom zaposlenih žena i zadovoljnim korisnicima. Evo kako to zaista funkcionira:

Žene, Udruga Sv. Bartolomej

Programi su financirani od strane Europskog socijalnog fonda i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Galerija
Prezentacija projekata, Foto: ĐKrvavica, HR KNIN/HRT
Udruga Sv. Bartolomej, Foto: ĐKrvavica, HR KNIN/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.