Hrvatski radio

Radio Knin

Uklonjene eksplozivne naprave iz jama u NP Krka

24.07.2014.

16:52

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu uz potporu Interventne policije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje uklonili su eksplozivna sredstva pronađena u jamama kod Nacionalnog parka Krka.

Tijekom biospeleoloških istraživanja špilja i jama, djelatnici Nacionalnog parka Krka pronašli su u jami Bibinovac(na rubnom dijelu NP Krka)  i Keranovoj jami, koja se  nalazi izvan granice Parka,  nekoliko različitih vrsta oružja ,najvjerojatnije zaostalih iz Domovinskog rata. U lipnju su obavijestili  Ravnateljstvo policije koje je brzo reagiralo.  21. i 22. srpnja na teren su izašli policijski stručnjaci za protueksplozijsku zaštitu te uz pomoć Interventne policije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje obavili izvid i uklanjanje svih eksplozivnih sredstava.

 "Važno  je naglasiti kako sigurnost posjetitelja Nacionalnog parka i lokalnog stanovništva ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje, svjedoči to i Potvrda o razminiranosti koju smo dobili u ožujku 2013. godine", kaže glasnogovornica NP Krka Katja Župan::

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.