Hrvatski radio

Radio Knin

"Ukoliko se neki zaposlenici i dalje budu ovako ponašali, poslat ćemo ih na burzu rada",poručila gradonačelnica Rimac

26.03.2014.

16:09

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mirko Antunović optužio čelnike Grada za mobbing

Gradski vijećnik SDP-a Mirko Antunović  na današnjoj je  sjednici Gradskoga vijeća ponovno aktualizirao pitanje zakonitosti sistematizacije radnih mjesta zaposlenika gradske uprave. Prozvao je zamjenika gradonačelnice Nikolu Blaževića da je govorio neistinu kada je na posljednjoj sjednici kazao kako Upravna inspekcija ne češlja gradsku upravu. Blažević ga demantira i kaže kako u to vrijeme inspekcija nije ni bila u Gradu.

Antunović je ponovno prozvao čelnike Grada za mobbing djelatnika.

"Radi se o sudbini većeg broja ljudi koji me gotovo svakodnevno kontaktiraju, svjedoče o neviđenom mobingu i prijetnjama", kaže Antunović.

Na te je optužbe reagirala gradonačelnica Rimac koja kaže: "Kada govorite o mobbingu, govorite neosnovano, jer za takvo nešto nemate nikakvih argumenata. Ako je itko pod mobingom ,onda sam to sam ja i to od djelatnika, koji nezadovoljni novom sistematizacijom, ne izvršavaju svoje radne obveze, već za njih traže radne naloge. Ukoliko nadzor Upravne inspekcije kaže da pojedine akte moramo ispraviti , to ću učiniti, ukoliko kaže da smo nešto prekršili ispričat ću se, no ako se utvrdi da sam sve radila po zakonu, a neki nezadovoljni zaposlenici i dalje se budu ovako ponašali, napravit ću još jednu sistematizaciju radnih mjesta, proglasiti ih viškom i poslati na burzu rada", poručila je danas Josipa Rimac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.