Hrvatski radio

Radio Knin

Ususret proslavi Dana Grada

10.06.2014.

10:19

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Generalima Gotovini, Markaču i Čermaku uručit će se priznanja počasnog građanina Knina

Kulturnim i sportskim manifestacijama cijeloga se tjedna obilježava Dan grada i blagdan sv. Ante. Tako će se večeras u 19 h u Pučkom otvorenom učilištu održati predavanje ne temu emigrantske hrvatske književnosti. Predavač je dr. sc. Srećko Listeš.

Program proslave nastavlja se sutra svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će se zaslužnim pojedincima i udrugama za razvoj grada uručiti priznanja i nagrade. Potvrđen je dolazak generala Ante Gotivine, Mladena Markača i Ivana Čermaka koji će biti proglašeni počasnim ugrađanima Knina. No,prije sjednice, svečano će se obilježiti završetak radova na sanaciji izvorišta i crpne stanice Šimića vrelo.

Večer je rezervirana za kulturna događanja. U samostanu sv. Ante u 18,30 h knjigu "Oče naš" predstavit će autor Damir Jelić,a  sav prihod od prodaje knjiga ide kninskom Caritasu. U galeriji Kninskog muzeja s početkom u 19 h bit će upriličena izložba skulptura Ilije Skočibušića, dok će u Domu HV-a u 20 h, glumačka skupina HKD "Napredak" domaćoj publici još jednom izvesti predstavu "Ajme meni jadna ti sam".

U četvrtak u 8,30 h, na staroj gradskoj pijaci,  otvara se sajam tradicijskih proizvoda, a nakon toga i obnovljena šetnica "Marunuša".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.