Hrvatski radio

Radio Knin

Usvojen rebalans gradskog proračuna

08.05.2014.

21:52

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ostvareni veći prihodi od poreza na dohodak

Gradsko vijeće Grada Knina usvojilo je izvješće o izvršenju proračuna za 2013. godinu s indexom prihoda od 63,96% i rashoda 81,75%. Gradonačelnica Josipa Rimac izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima posebice kad je riječ o prihodu od poreza na dohodak od nesamostalnog rada. Oni su u odnosu na 2012. godinu viši, a na ovoj je stavci ukupno  uprihodovano 17,1 milijun kuna.

Izmijenjen je Program socijalnih davanja za 2014.,odnosno uvećan je za pedeset tisuća kuna. 40 000 kuna više izdvojeno je za obilježavanje značajnijih državnih i vjerskih blagdana,dok dvadeset tisuća više  za održavanje dvorane Srednje škole Lovre Montija. S druge pak strane Gradsko društvo Crvenog križa Knin ostaje bez sto tisuća kuna za realizaciju programa Pomoć u kući budući da se po novim zakonskim propisima više ne provodi preko jedinica lokalne samouprave.

Svi ovi izmijenjeni programi ušli su u rebalans gradskog proračuna za 2014. godinu.  Ukupni prihodi Grada sada iznose 53.982.000 kuna, a rashodi 43.260.000 kuna. Razlika 10,7 milijuna kuna je preneseni manjak prihoda i primitaka iz prethodnih godina.

Gradski vijećnici danas su usvojili prijedlog Odluke o visini zakupnine poslovnih prostora. Tako će svim zakupcima cijena zakupa pasti za 30%. Isto tako dopunom odluke stoji da će gradonačelnik posebnim zaključkom odrediti popis poslovnih prostora sa određenim djelatnostima koje su od posebnog interesa za Grad Knin na području kulture, sporta i slično.   

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.