Hrvatski radio

Radio Knin

17:58 / 15.09.2014.

Autor: Nives Hladnić

Voda se može koristiti za ljudsku uporabu!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Voda za područje grada Šibenika i cijelog "primorskog cjevovoda" može se koristiti za ljudsku uporabu, objavio je Centar 112.

Voda za područje grada Šibenika i cijelog "primorskog cjevovoda" ( od Pirovca do Rogoznice, u zaleđu Pokrovnik, Pakovo Selo, Perković, Mirlović Zagora, sva mjesta i naselja), na osnovu kompletiranih nalaza sveobuhvatnih analiza u mjerodavnim laboratorijima Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba "dr. Andrija Štampar" i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te sukladno preporukama službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za toksikologiju, može se koristiti za ljudsku uporabu.


Naime, spomenute analize govore da je voda ispravna na metale, BTX i ugljikovodike (nafta), te na pesticide i PAH, čime su analize kompletirane.

 

Moguće je da mutnoća vode, na pojedinim mjestima bude i dalje pojačana, što ne bi trebalo zabrinjavati, nego se preporuča prije konzumacije prokuhavanje i taloženje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.