Hrvatski radio

Radio Knin

Zabava i darovi za bolesnu djecu

03.10.2014.

14:46

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra se obilježava Svjetski dan životinja. Tim su povodom danas ravnatelj Nacionalnog parka Krka i njegovi suradnici posjetili Odjel za dječje bolesti kninske Opće bolnice Hrvatski ponos, zabavili su djecu, darivali ih i najavili nastavak suradnje.

Uz dobrodošlicu na Odjel, ravnateljica kninske opće bolnice Antonela Karačić, zahvalila je na poklonima koji će olakšati rad odjela i razveseliti bolesnu djecu. Posebno je istaknula trud liječnika da djeci boravak u bolnici bude što lakši i ugodniji.

"Javna ustanova Nacionalni park Krka, izmađu ostalog, skrbi o nizu važnih stvari za društvo u kojem se nalazi. Lani smo darivali dječji odjel u Šibeniku, ove godine u Kninu, i ovo neće biti naša zadnja suradnja", rekao je ravnatelj NP Krka Tonči Restović.

Materijalnim poklonima pridružili su i zabavu, uz pomoć partnerskih udruga Okea i Virko.

Odjel za dječje bolesti Opće bolnice Hrvatski ponos u Kninu još se 1999. godine uključio u akciju "Za osmijeh djeteta u bolnici". Ta akcija podrazumijeva da se bolesnom djetetu, osim zdravstvene skrbi, zadovolje sve njegove emocionalne i druge potrebe. Zahvaljujući nizu akcija, Odjel i njegovi djelatnici dobili su prestižni naziv Dječni Odjel – prijatelj djeteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.