Hrvatski radio

Radio Knin

Zajedničkim snagama pomoći obitelji Vrkić

16.07.2014.

13:22

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon zajedničkog sastanka, sudionici su posjetili Vrkićeve, koji borave u trošnoj kući u Žagroviću, i još jednom se uvjerili da ova brojna obitelj, s jednim invalidnim djetetom, živi u uvjetima nedostojnim čovjeka. Tom prilikom suborci Nediljka Vrkića iz 114. brigade, čiji je pripadnik bio i Vrkić, donijeli su, zajedno s predstavnicima grada Omiša i njihova centra za socijalnu skrb i malu pomoć u obliku hrane i potrepština. Zamjenik gradonačelnice grada Knina Nikola Blažević rekao nam je kako su se svi sudionici još jednom uvjerili kako kuća u kojoj ova obitelj boravi nije pogodna za stanovanje. Blažević ističe kako će pojedine institucije i udruge, nastojati pomoći na svoj način, a pomoć će tražiti i šire, pa i od ministarstva branitelja.

Vrkićevi žive godinama samo od socijalne pomoći, do sada su im pojedine ustanove i pojedinci pomagali na različite načine, međutim, sve to nije bilo dovoljno, pa se valja nadati da će ovaj sastanak i inicijative koje su ovih dana krenule donijeti do jedno trajnijeg rješenja za ovu kninsku obitelj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.