Hrvatski radio

Radio Knin

Zajedno do vRHa!

19.03.2023.

13:07

Autor: Radio Knin

Dinara

Dinara

Foto: HTV / HRT

vRH je projekt kojemu je cilj omogućiti osobama s invaliditetom uspon na najviši hrvatski vrh. Uskoro bi Josip Blažević trebao postati prvi čovjek u kolicima kojemu je to pošlo za rukom!

Tim obučenih i iskusnih ljudi okupljenih u SK Untamed, koristeći tehnike i opremu za penjanje i spašavanje te terenska vozila (4×4, quad), dovest će Josipa podno Dinare, a zatim ga u složenoj akciji prebaciti i na sam vRH.

Cijela akcija, koja će se održati 15. travnja, bit će potpuno prilagođena Josipovim potrebama, a potpora će mu biti prijatelji iz Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej koji će se okupiti na Brezovcu. Upravo zato organizatori SK Untamed, agencija Nostra Tours i udruga sv. Bartolomej, pozivaju volontere s terenskim vozilima da im se jave ako se žele uključiti i pomoći u prijevozu svih zainteresiranih!

Od empatije se nitko nije najeo kruha, potrebno je riješiti konkretne probleme s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s poteškoćama u kretanju, istaknuo je Perica Matijević, organizator Dinaric rallyja i avanturist, koji je jedan od pokretača cijele akcije vRH.

Perica Matijević

Nije mala stvar biti prvi čovjek u kolicima na vRHu Hrvatske, ističu organizatori te pozivaju sve zainteresirane koji bi mogli pomoći da im se jave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.