Hrvatski radio

Radio Knin

Zastupnik Klarin optužio Grad Knin za ekološki incident

12.03.2014.

09:17

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SDP-ov saborski zastupnik Ivan Klarin na konferenciji za medije optužio je Grad Knin za skrivanje presude kninskog Općinskog suda iz 2010. godine, odnosno pravomoćne presude Županijskog suda s kraja 2012. godine u kojoj se Gradu nalaže da sanira ekološki incident na zemljištu koje se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Orašnice, što Grad do danas nije učinio.

Klarin tvrdi da je ekološki incident, na kninskom području zvanom Laguna, najveći na području Šibensko-kninske županije ikad. Njegovo saniranje nije učinjeno, iako je to Grad Knin trebao napraviti još krajem 2012. godine, za što je, smatra Klarin, odgovorna kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Klarin tvrdi kako je vještačenjima utvrđeno da je rijeka Krka sa svojim pritocima zagađena sa sedam teških kovina koje imaju kancerogene elemente. Zamjenik gradonačelnice Grada Knina Nikola Blažević, međutim, kaže, da se presuda odnosi na sasvim drugo područje na kojem su glavni problem otpadne vode, pa je Klarina optužio da iznosi neistine. Iako je, čini se, Klarin pobrkao čestice i presude, očigledno je da i jedno i drugo područje zahtijevaju hitnu sanaciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.