Hrvatski radio

Radio Knin

Završetak još jednog projekta POU Knin

12.12.2014.

14:49

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

45-ero polaznika 4 programa Pučkog otvorenog učilišta u Kninu danas je dobilo diplome. Educirali su se za zanimanja koja nedostaju na lokalnom tržištu rada i nadaju se skorom zapošljavanju. Kroz gradske projekte koji su u pripremi, polovica bi se mogla zaposliti.

Zavarivači, pomoćnici u nastavi djeci s posebnim potrebama, voditelji izrade i provedbe EU projekata – to su nova zanimanja koja se polaznicima upisuju u e-knjižicu. Potencijalni poslodavci – DIV, škole, grad Knin.

Kroz Pilot program osposobljeno je 9 osoba s invaliditetom za izradu suvenira. Oni bi se lako mogli uključiti u turističke planove grada, no vrijednost onoga što su prošli i čemu su ih predavači naučili, neprocjenjiva je!

Ukupno 45 nezaposlenih osoba steklo je nova zanimanja u okviru projekta Vještine za razvoj, Pučkog otvorenog učilišta Knin, koje je tako potvrdilo da je jedna od uspješnijih institucija u izradi i provedbi projekata koje sufinancira Europska unija. U konkretnom slučaju s gotovo 89 posto od skoro 126 tisuća eura, kolika je vrijednost projekta. Dobre ocjene i potporu za buduće aktivnosti danas je učilište dobilo i od šibensko-kninskog dožupana Zorana Smolića te od kninske gradonačelnice Josipe Rimac. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.