Hrvatski radio

Radio Knin

Županija objavila natječaj za dodjelu stipendija

22.10.2014.

16:23

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibensko-kninska županija je objavila natječaj za dodjelu ukupno 21 stipendije za školsku, odnosno, akademsku 2014/2015. godinu.

Županija potiče učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja i to za kuhara, konobara, pekara i slastičara za koje je osigurano šest stipendija. Dvije stipendije dodijelit će se  studentima studija Sestrinstva, osam stipendija studentima prve godine sveučilišnih studija, također deficitarnih zvanja i to studija Edukacijske rehabilitacije, Farmacije, Fizike, Matematike, Medicine, Psihologije i Socijalnog rada. Županija je osigurala sredstva i za dodjelu pet stipendija studentima viših godina sveučilišnih studija. Učenička stipendija iznosi 400 kuna mjesečno, a studentska 600 kuna.

Osnovni kriterij kojim će se voditi Povjerenstvo za dodjelu stipendija je uspjeh u školovanju odnosno studiranju, postignuti izvanškolski rezultati u prethodne dvije školske godine kao i znanstveno –stručni  i umjetnički rad  studenata, te na posljetku socijalni status obitelji.

Natječaj je otvoren do 05. studenog, a prijavnica se može preuzeti s web stranice Šibensko-kninske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.