Hrvatski radio

Radio Knin

Županijski poticaji u poljoprivredi

21.02.2014.

11:14

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Objavljen javni poziv

Šibensko-kninska županija i ove će godine, dodjelom nepovratnih sredstava, sufinancirati razvoj poljoprivrede. Upravo je objavljen natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2014. godinu. Sredstvima županijskog proračuna sufinancirat će se izrada projekata koji se natječu za poticajna sredstva iz fondova EU i ministarstava, održavanje sajmova prezentacija i izložbi poljoprivrednih proizvoda te potpore izlagačima za sudjelovanje na stručnim predavanjima i tečajevima. Poticat će i rad malih poduzetnika, zadruga i udruga u poljoprivredi, ekološku proizvodnju, uređenje poljskih putova, troškove izgradnje modernizacije i rekonstrukcije plastenika i staklenika kao i obnovu poljoprivrednih površina i stočarsku proizvodnju.

Korisnici programa za poticanje razvitka poljoprivrede i ruralnog razvoja moraju imati prebivalište na području županije, isto kao i poljoprivredne površine i proizvodnju za koje traže županijske poticaje.

Javni poziv je otvoren do 31. svibnja, a zahtjevi se dostavljaju Županijskom upravnom odijelu za gospodarstvo u Šibeniku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.