Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dani sjećanja na Vladu Gotovca

05.12.2014.

16:02

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizaciju potpisuje Institut "Vlado Gotovac" uz pokroviteljstvo Gradske skupštine. Od njegove je smrti prošlo 14 godina, a za 15. godišnjicu Grad Zagreb mogao bi dobiti i spomenik Gotovcu na Krešimirovom trgu.

Otkrio je to za naš radio predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. Uputio je pritom i pozivnicu na večerašnje događanje u Kulturno informativnom Centru u Preradovićevoj ulici. U 19 sati, tamo će se predstavljati djela Vlade Gotovca:

"...bit će jedna interesantna tema, o jednom tekstu gdje je Vlado Gotovac pisao o arhitekturi u Gradu Zagrebu...sutra Institut ima i svoju Skupštinu, a u nedjelju, točno na dan smrti Vlade Gotovca, u 11 sati...posjetit ćemo grob Vlade Gotova na Mirogoju...ima jedna inicijativa koju je dao Institut za iduću godinu to je da se na onom mjestu gdje je ...Gotovac održao po meni najsnažniji politički govor za vrijeme Domovinskog rata, ispred 5. armijske oblasti...da se podigne spomenik Vladi Gotovcu..." - najavio je predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.