Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do 7. srpnja Festival Miroslava Krleže

30.06.2014.

09:24

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred nama je 3. Festival Miroslava Krleže. Ovogodišnji Festival, kako su priopćili iz Teatra poezije, posvećen je Prvom svjetskom ratu te na jedinstven način spaja autentične zagrebačke prostore ratnih zbivanja i jedinog našeg dnevničko-literarnog kroničara Velikoga rata.

"...Upravo nas premijerna predstava U logoru (2. čin), u režiji Georgija Para, uvodi u ratna zbivanja. Program se nastavlja prošlogodišnjom repriznim predstavama Agramerski prolaznici (režija Goran Matović) i Evropa danas (režija Zlatko Sviben) te premijerom Krležine ratne adrese u režiji Maria Kovača, a koje su posvećene Davnim danima kao jedinom našem literarnom dnevniku iz Prvog svjetskog rata…I na kraju Festivala slijede završni prizori predstave Pijana novembarska noć 1918. Kazališta Ulysses u Zagrebačkom kazalištu mladih..." - navedeno je u priopćenju Teatra poezije.

3. Festival Miroslav Krleža održava se do 7. srpnja. A, svečano otvorenje najavljeno je za srijedu, 2. srpnja, u 21 sat, u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže predstavaom U logoru, u režiji legendarnog Georgija Para.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.