Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izložena najveća uskrsna pisanica

13.04.2014.

15:00

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu izložbe "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" u etno kući Materina priča u središtu Grada, izložena je najveća uskrsna pisanica. Od prirodnih i recikliranih materijala, izradila ju je sestra Samuela Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe, a prikazuje detaljno izrađene motive Posljednje večere i Križnog puta. Pisanica će biti izložena do subote, 19. travnja, a ulaz na izložbu je besplatan.

U sklopu izložbe "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" svoje ručno i tradicijski oslikane pisanice izlažu i Mađari, Ukrajinci, Slovenci, Poljaci, Česi, Albanci, Makedonci te Rusini. Ravnateljica Hrvatske kuće Materina priča pozvala je građane da posjete tu etno kuću te da upoznaju hrvatske tradicionalne običaje proslave Uskrsa, kao i običaje naših nacionalnih manjina.

Izložbu "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića zajednički organiziraju Hrvatska kuća Materina priča u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba. Ulaz na izložbu je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.