Hrvatski radio

Radio Sljeme

Još jednom Ljetno kino Gradec

15.07.2014.

18:31

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u 21 sat, na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininu trgu, počinje peta sezona Ljetnog kina Gradec. Otvara je film "Kužiš, stari moj" redatelja Vanče Kljakovića iz 1973. godine.

U 47 dana trajanja manifestacije, točnije do 31. kolovoza, posjetitelje očekuju 52 filmska naslova iz čak 13 zemalja. I ono najbitnije - projekcije pod zvijezdama i ove su godine besplatne.

Sve projekcije počinju u 21 sat, a takozvane "kasne noćne projekcije" započinjat će ranije kako bismo spojili vrijeme odmora između dva filma. Od ove godine projekcije filmova dobivaju i nov naziv - Filmbox - kino koje sluša svoju publiku. Naime, Knjiga dojmova, koja se nalazi na ulazu u kino, puna je pozitivnih dojmova kako domaćih posjetitelja, tako i gostiju iz cijeloga svijeta, ali i prijedloga koje filmske naslove uvrstiti sljedeće sezone. Svi filmovi, koji izvorno nisu na engleskom jeziku, bit će titlovani upravo na taj jezik kako bi u kinu na otvorenom mogli uživati i turisti koji svake godine posjećuju metropolu.

Neki od filmova u kojima ćemo moći uživati su: "Pet metara od slave", ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dokumentarni film i to 11. kolovoza, dok će obiteljski film "Družba Pere Kvržice" biti prikazan dan prije - 10. kolovoza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.