Hrvatski radio

Radio Sljeme

Marko Tolja otvorio ZgKul

21.06.2014.

11:19

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz nastup Marka Tolje i jazz orkestra HRT-a sinoć je otvoreno Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKul. Koncert održan na ljetnoj pozornici ispred Umjetničkog paviljona, unatoč kiši, privukao je mnoge Zagrepčane. U glazbi će moći uživati i večeras od 21 sat, na Svjetski dan glazbe. Nastupat će Zbor i simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića.

Od glazbenih i kazališnih događaja na Zagrebačkom kulturnom ljetu priredit će se koncerti na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, predstave Zagrebačkog plesnog centra, InMusic Festival na Jarunu, Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt, Zagrebačke ljetne večeri na Gornjem Gradu, Festival Miroslav Krleža, Histrionsko ljeto, predstave Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo, koncerti na orguljama Zagrebačke katedrale, Međunarodna smotra folklora i Medvedgradske glazbene večeri te Park-in festival na Ribnjaku.

Sezonu koncerata na Bundeku otvara 2. srpnja Big Band HRT i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, a nastavit će je Zagrebačka filharmonija, Opera HNK, Gradsko kazalište Komedija, Cubismo i drugi, a posebnim programom obilježit će se 11. srpnja Dan Nikole Tesle. Na Bundeku će se od 4. do 6. srpnja održati i Festival vatrometa.

Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će, među ostalim, filmove Fantastic Zagreb Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Pulskog festivala, Animafesta, Motovuna te Starigrad Paklenice i Ciklus europskog filma te dokumentarce Restarta.

Niz je i izložbi koje će se održavati tijekom ljeta, od Stoljeća ručnog sata u Muzeju za umjetnost i obrt do retreospektive Vlaste Delimar u Muzeju suvremene umjetnosti, a za zabavu djece, većinom potkraj kolovoza i u prvoj polovici rujna, pobrinut će se zagrebačka kazališta za djecu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.