Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Orašar" u izvedbi Zagrebačke filharmonije u Lisinskom

19.12.2014.

08:21

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka filharmonija nastupit će večeras od 19 i 30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s repertoarom tradicionalnih božićnih pjesama. Svečanu glazbenu večer pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija uveličat će solistički nastup baritona Leona Košavića te članica Djevojačkog zbora Zvjezdice. Uz tradicionalne božićne pjesme u filharmonijskoj izvedbi, orkestar će izvesti i prvu orkestralnu suitu iz popularnog baleta "Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog.

Kako se ističe u najavi, riječ je o prekrasnoj plesno-glazbenoj bajci iz skladateljskog pera velikog Čajkovskoga, jednome od najprikazivanijih, a po mnogima i najljepših baleta čiji se svaki stavak savršeno uklapa u prosinačko vrijeme. Orašara će orkestar Zagrebačke filharmonije oživjeti na koncertu u sklopu svojeg Bijelog ciklusa.

"Uz anđeoske glasove zagrebačkih Zvjezdica i topli bariton Leona Košavića, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, božićne pjesme dobit će jednu sasvim drugačiju 'notu'", ističe se u najavi.

"Božićni koncert Zagrebačke filharmonije pozicionirao se u mnoštvu blagdanskih događanja kao nezaobilazno kulturno događanje za one koje vole zvuk tradicionalnih božićnih pjesama u filharmonijskoj izvedbi, a za samo desetak dana, 30. prosinca održat će se i tradicionalni Filharmonijski bal, 'doček prije dočeka' s osiguranim plesnim partnerom - Zagrebačkom filharmonijom", stoji u najavi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.