Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:28 / 07.10.2014.

Autor: Irena Dizdarević

Počinje 21. Tjedan češkog filma

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 7. do 12. listopada publici će se po 21. puta na Tjednu češkog filma predstaviti izbor recentnih čeških filmskih ostvarenja. Tjedan započinje filmom 'Idemo na more', debitantskim ostvarenjem poznatog češkog glumca mlađe generacije Jiříja Mádla, s početkom u 20 sati.

Zainteresirani će moći vidjeti i dva češka hita - osvajača nagrade publike Festivala u Karlovym Varyma, komediju 'Revival' u režiji Alice Nellis, te romantičnu dramu 'Krila Božića'redateljice Karin Babinske koji je po broju kino gledatelja jedan od 10 najuspješnijih filmova prošle godine u Češkoj.

Program je realiziran u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu i pivovarom Staropramen.

"....Uz dobro nam poznata redateljska imena koja smo s velikim interesom pratili na prethodnim izdanjima Tjedna češkog filma, kao što su već spomenuta Alice Nellis i Jan Hřebejk, redatelj komedije 'Medeni mjesec', ove su godine programom obuhvaćena čak tri debitantska filma. Neka nova strujanja u češkom filmu otkrit će nam već spomenuti film Jiříja Mádla 'Idemo na more', egzotična kombinacija found footage koncepta i dječjeg filma, zatim kompleksna tragikomedija 'Pokvarenjaci' u režiji Romana Kašparovskog te crnohumorni krimić 'Krásno' u režiji Ondřeja Sokola, koji atmosferom neodoljivo podsjeća na filmove braće Coen...." stoji, među ostalim, na stranicama Kina Europa - www.kinoeuropa.hr, gdje možete pronaći i detaljan program Festivala.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.