Hrvatski radio

Radio Sljeme

Posjetite Nebofest!

17.10.2014.

11:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nebo Festival - manifestacija je koja pruža uvid u recentnu ponudu svijeta glazbe. Večeras i sutra - festival se održava u Teatru ITD. Ovo je njegovo 13. izdanje.

"...Omogućavajući razmjenu informacija, priznavajući vrijednost i bogatstvo svake i najmanje kulture - potičemo razumijevanje i slobodnu komunikaciju..." - navedeno je, među ostalim, na službenim stranicama Festivala.

Na dosadašnjim festivalima nastupili su glazbenici s Tibeta, iz Mongolije, Italije, Belgije, Makedonije, Finske, Slovenije, Armenije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Mađarske, Kine/Kanade, BiH, Kube, Zimbabwea, Tuve, Bugarske i Obale bjelokosti. Nastupilo je više od 250 glazbenika iz 20 zemalja i Hrvatske. Od toga je 50 glazbenika pripadnika nacionalnih manjina (Talijana, Slovaka i Rusina, Srba, Makedonaca, Ukrajinaca iz Hrvatske) Samija (Laponaca) iz Finske i Norveške, te Šveđana iz Finske.

O 13 -om Nebo festivalu u našemu je programu govorio izvršni producent Festivala Marko Kovačić, najavivši bogat program i odličnu zabavu. "...Danas već u 20. 30. otvaraju Nebo mladi band Kazan...Nakon njih dolaze veseli Irci - Patric Walker Trio...Sutra su Čipkice...također u 20 i 30...Nakon toga dolazi Dunja Knebl..." - istaknuo je Kovačić te se pohvalio kako sve završava poslasticom Festivalskim sessionom.

Više informacija o Festivalu, kao i njegov program - dostupni su na stranici www.nebofestzagreb.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.