Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prijedlog za imenovanje Parka Zvonimira Milčeca

11.09.2014.

11:32

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeno je opsežno uređenje parka na djelu Trešnjevačkog trga u suradnji Radio Sljemena, Grada i Zrinjevca. Taj prostor omeđen Krapinskom, ulicom grada Vukovara i Tratinskom uklopljen je u prostor Trešnjevačkog trga i dosada nije imao posebno ime. Radio Sljemenu se činilo da bi dobri duh grada Zvonimir Milčec, koji je umro proljetos, volio nastaviti živjeti u takvom okruženju.

Skupštinski odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova na Prijedlog našeg radija i Udruge Zelene stope prihvatio je danas prijedlog o imenovanju Milčecovog trga. Sve su procedure ispunjene dobivena su pozitivna mišljenja obitelji i gradske četvrti Trešnjevka sjever, rekao je član tog odbora Alen Ostojić, koji se i potrudio se da ta točka dođe na dnevni red: "Milčec je pisao o Trešnjevačkom placu koji je tamo, Milčec je pisao o tramvajima, pulferima, stanicama i jedna je stanica tamo. Čuo sam neka promišljanja o tome kako je Milčec s Bukovca, njegova je poznata knjiga Zvižduk s Bukovca, ali moje je mišljenje da Milčec nije pisac jednog kvarta nego je pisac svih gradskih kvartova."

Milčecov trg bit će mjesto okupljanja generacija. No dosta je bilo ograničavajućih faktora koje je trebalo razrješiti, a bilo je i mišljenja da je prerano imenovati trg po Milčecu, jer je potrebno proći od 3 do 5 godina nakon smrti. No Ostojić ističe: "Uvažavajući činjenicu da ne postoji pravilnik koji definira imenovanja trgova, onda kroz argumentaciju gradskih zastupnika, a uvažavajući procedure vezane uz pravilnik o naseljima i fond o imenima Grada Zagreba, zadovoljili smo i tu formu."

O imenovanju trga Zvonimira Milčeca Gradska će skupština rapravljati na sjednici 25. rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.