Hrvatski radio

Radio Sljeme

3000 popravaka u 'Biciklopopravljaoni'

10.02.2014.

12:03

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biciklopopravljaona, volonterski biciklistički servis pod okriljem Zelene akcije, u kojem građani mogu besplatno, sami ili uz pomoć prisutnih volontera, popraviti svoj bicikl, zabilježio je tritisućiti popravak. U knjigu gostiju Biciklopopravljaone se kao tritisućiti upisao Ognjen Bašić.

Biciklopopravljaona je s radom počela 27. kolovoza 2009. godine i od tada je svoje usluge građanima redovito pružala jednom tjedno.  U tom razdoblju je, osim 3000 zabilježenih popravaka, građanima doniran i velik broj biciklističkih djelova, kao i nekoliko desetaka gotovih bicikala.

Kroz Biciklopopravljaonu je od otvaranja prošlo tridesetak volontera, a trenutno ih je aktivno 15-ak. Voditelj info centra Zelene akcije Eugen Vuković za Radio Sljeme je izjavio da ovo jedna aktivnost s kojom od početka nisu imali problema oko angažmana volontera. "Odmah se našlo 7-8 ljudi jako entuzijastičnih da na tome rade, a vrlo brzo su se javili i zainteresirani korisnici. To je sada postalo jedno prepoznatljivo mjesto, ne samo za bicikliste u Zagrebu, nego i šire."

Ovaj biciklistički servis se nalazi u Frankopanskoj 1, a otvoren je jednom tjedno: četvrtkom od 17 do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.