Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnova Velikogoričke

04.11.2014.

11:00

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S današnjim danom počinje obnova Velikogoričke. Ovisno o vremenskim prilikama procjena je da će obnova trajati do mjesec dana.

Da odabir studenog i nije baš najbolji izbor - ukazuje činjenica da su radovi jučer odgođeni, dok još nisu niti počeli zbog guste magle. No, na pitanje o odabiru očito kriviog vremena za obnovu prometnice - konkretan je odgovor izostao. Direktor Velikogoričkog komunalca Dragan Perić, gostujući u našemu programu - pozabavio se prvenstveno pravnim pitanjima. Novoobnovljena prometnica će na upravljanje i održavanje pripasti Velikoj Gorici odnosno lokalnom VG Komunalcu istaknuo je Perić. Istovremeno, financijski teret rekonstrukcije na sebe su preuzele Hrvatske ceste. Procjena je da će radovi trajati od 3 do 4 tjedna. U tom vremenu, građanima je Perić preporučio alternativne pravce.

"...Imamo ističnu obilaznicu koja je napravljena...naši građani da koriste alternativne pravce preko Donje Lomnice, Gradića prema Odri. I svi većonom već znamo da je obnovljena i prometnica između Donje Lomnice i Hrašća..." - poručio je Perić.  

Vezano pak uz održavanje cijele Velikogoričke do Zagreba u predstojećum zimskim uvjetima - sa Zagrebačkim su cestama upravo u tijeku pregovori - potvrdio je direktor Velikogoričkog Komunalca Perić, izrazivši nadu - da će na kraju, održavanje ipak preuzeti Zagrebačke ceste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.