Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vlak potrgao žice na Glavnom kolodvoru

09.01.2014.

11:27

Autor: Anamarija Knezović Kaurić, Josip Gavranović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog trganja oko 250 metara kontaktne mreže na Glavnome kolodvoru jutros oko 7 sati, vlakovi kasne cijelo prijepodne. Kvar je otklonjen u 13:03.

Vlak za Osijek, koji je kretao s Glavnog kolodvora u 7 sati i 6 minuta, "krivac" je za velike probleme koje jutros imaju korisnici željezničkog prijevoza. Prilikom polaska potrgao je oko 250 metara kontaktne mreže, istaknuo je direktor regionalne jedinice Zagreb-centar, Dragan Lučić:

"Prilikom otpremanja vlaka za Osijek došlo je do oštećenja i kvara i, na kraju, do trganja skoro 250 metara kontaktne mreže. Zbog toga smo bili prinuđeni isključiti napon na području cijelog Glavnog kolodvora."

To je stvorilo velike probleme u željezničkom prometu, dodao je Lučić: "Problem je bio u tome što više nismo mogli primati ni otpremati vlakove u gotovo svim smjerovima. Tu smo koristili presotale kapacitete i kolosijek i kroz upotrebu dizelske vuče uspjeli smo smanjiti ta zakašnjenja maksimalno što smo mogli."

Kvar je otklonjen u 13 sati i 3 minute, a normalizacija prometa potrajat će još nekoliko sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.