Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb - spreman dočekao prvi snijeg

28.12.2014.

19:29

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg u našemu gradu i dalje pada. Prestat će, kako se očekuje, noćas. Iako je riječ o prvome snijegu ove zime, Zagrepčani nisu imali većih problema u prometu.

voditelj Zimske službe i voditelj Zagrebačkih cesta - podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić podsjetio je da je snijeg u Zagrebu počeo vrlo intenzivno padati još sinoć oko 22 sata te da su sve ekipe, njih 227 cijelu noć bile na terenu. Snijeg će čistiti i noćas te ga očistiti, dodao je. Sutra ujutro Gospočić očekuje da će Zagreb biti potpuno čist od snijega i normaliziran te da će svi građani moći ići na posao i na svoja odredišta. Istaknuo je da su na raspolaganju imali 13.000 tona soli, ima je dovoljno za još 12 ovakvih snjegova - dodao je.

Snijeg se najprije počeo čistiti na brdskim linijama gdje je odmah u 22 sata izašlo 100 ekipa Zimske službe. Brdske linije su prve bile zasnježene i držimo ih pod kontrolom, rekao je. Gospočić je poručio kako je najbitnije da sve autobusne i tramvajske linije funkcioniraju besprijekorno.

"...ja obećavam da će to biti sve, čim stane snijeg u nekoliko sati, ja vjerujem do ponoći...Sve biti gotovo i svi naši sugrađani sutra...moći će na svoja odredišta..." - poručio je Gospočić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.