Hrvatski radio

Radio Sljeme

250 milijuna kuna za Dinamov stadion

05.01.2014.

16:08

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, gradonačelnik Bandić je otkrio kapitalne projekte koji se pripremaju uoči Univerzijade i koliko će oni stajati.

Ulaganje u sport u iduće će dvije godine biti prioritet s obzirom na to da će Zagreb 2016. biti domaćin Univerzijade. Planira se potrošiti čak milijardu i pol kuna, ali dio toga su novci iz Europe. Gradonačelnik Milan Bandić kaže da će 300 milijuna kuna biti utrošeno na uređenje zone nasipa i Cvjetnog, i dodaje: "Planira se generalna rekonstrukcija Doma sportova, izgradnja sportske polivalentne dvorane na DIF-u i završetak Dinamovog stadiona".

Obnova Dinamovog stadiona, što uključuje dovršetak sjeverne tribine, te natrkrivanje zapadne i sjeverne tribine, Zagrepčane će stajati 250 milijuna kuna.

Gradonačelnik ne može prežaliti otkazivanje jubilarne Snježne kraljice. Uvjeren je da se to neće ponoviti jer će do iduće sezone biti dovršen rezervoar od 30 000 litara vode koji će omogućiti da staza bude na vrijeme napravljena. Šest, sedam milijuna kuna koji su na taj način ove godine ušteđeni, utrošit će se na zagrebački sport. "Pred nama je Zagreb Indoors, pred nama je Hnažek i još neke sportske manifestacije. Svi ti novci će biti uloženi u zagrebački sport."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.