Hrvatski radio

Radio Sljeme

3. Zagrebački noćni cener

08.11.2014.

10:00

Autor: Ana Krois, Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine u sklopu "Mjeseca borbe protiv ovisnosti" Društvo športske rekreacije Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo organizira noćnu uličnu utrku "Zagrebački noćni cener".

"Zagrebačkim noćnim cenerom" želi se ukazati kako je bavljenje sportom jedan od najboljih oblika prevencije svih ovisnosti, istaknula je Ivi First iz Udruge sportske rekreacije Aktivan život. Prve godine bilo je 300 trkača, lani je trčalo njih 450, a ove godine prijavljeno čak 1000 trkača. "Startnu listu smo potpuno popunili još prošli tjedan. Utrka je prijavljena za 1000 trkača i niti jedan više, eventualno ako netko odustane - možda netko može "užicati" neki broj."

O startu i smjeru utke First je rekla: "Utrka starta u 19 sati na zapadnoj strani parka Zrinjevac i trči se Hebrangovom, trgom Maršala Tita, Masarykovom, Teslinom 6 krugova što iznosi točno 10 km."

Iako se više ne možete prijaviti za trku, mjesta za vatrene navijače uvijek ima dodaje First: "Pozivamo da nam se pridružite na radionici transparenata koju organiziraju navijači na trkačkim utrkama. Imat ćemo i izbor za najnavijača, pa ako vidite našeg službenog fotografa transparente u zrak i veliki osmjeh nalice."

A zbog održavanja 3. Zagrebačkog noćnog cenera večeras od 18 i 30 do 20 i 30 na snazi će biti posebna regulacija prometa na ulicam kojima prolazi trka. Kako bi trkači mogli nesmetano proći, zapadni kolnik Trga Nikole Šubića Zrinskog, srednji i desni prometni trak Hebrangove ulice, zatim istočni, zapadni i sjeverni kolnik Trga maršala Tita, te Masarykova i Teslnia ulica bit će zatvorene za promet, dok će tramvaji broj 6 i 13 voziti izmjenjenim rutama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.