Hrvatski radio

Radio Sljeme

Doček za zlatne Cibose

30.04.2014.

08:03

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon osvajanja regionalne ABA lige, Zagrepčani su pljeskom i uzvicima na Trgu bana Josipa Jelačića dočekali košarkaše Cibone. Cibonaši su na glavni zagrebački trg stigli tramvajem, pod policijskom pratnjom. U stari tramvaj posebno ukrašen baš za njih ušli su pred svojom dvoranom na Savskoj cesti.

Na središnjem zagrebačkom trgu, na kojemu je bilo po procjeni policije oko 1.200 građana, a po novinarskoj oko 3.000, za pobjednike košarkaše Grad Zagreb je priredio zabavni program u kojemu su nastupili Baruni, Sandra Bagarić, Sanja Doležal i Novi fosili.

Čestitajući i zahvaljujući pobjednicima gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je znao da će ti prekrasni dečki uspjeti. "Znao sam da će uspjeti kad je Dario (Šarić) rekao prije puta u Beograd - idemo u Beograd ne kao turisti nego idemo osvojiti Beograd. Hvala vam na tome, hvala vam - otišli smo u Beograd četvrti, vratili smo se na krovu svijeta", istaknuo je Bandić. Dodao je kako ima nešto što je važno kao i pobjeda te pozvao okupljene građane da dečke podare velikim pljeskom istaknuvši kako su u Beogradu pobjedili dvostruko, jer smo prvi i po kulturi i ponašanju te košarkašima od srca zahvalio.

Bandić je čestitao i Cedeviti, ali i Crvenoj zvezdi i Partizanu što su se borili ali je bolje da su treći i četvrti. Poručio je kako su dečki odradili svoje, a on sada zna da mora u gradu odraditi svoje, jer moraju dobiti zaostale plaće i sve ono što zaslužuju pobjednici. Bandić je dobio za uspomenu majicu Cibone s brojem 1 i svojim prezimenom na leđima, a majicu Cibone koju je dotad nosio bacio je publici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.