Hrvatski radio

Radio Sljeme

Naš Grad domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u hrvanju

04.08.2014.

12:55

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od utorka, 5. kolovoza do nedjelje 10.kolovoza, u Ledenoj dvorani Doma sportova očekuje nas tako pravi hrvački spektakl. Na njemu če sudjelovati najperspektivniji hrvači iz više od 60 zemalja, među njima je i naših 14 predstavnika.

Borbe prvoga dana prvenstva, u utorak 5. kolovoza, počinju u 10 sati, a ceremonija službenog otvorenja najavljena je za 16 sati. U najvažnijem dijelu, natjecanju u grčko-rimskom stilu, hrvatski će juniori biti zastupljeni u sedam kategorija, potvrdio je za Radio Sljemeje glavni trener juniorske reprezentacije Tomislav Vukelić.

"...tu je sedam predstavnika. Nažalost nemamo predstavnika do 120 kilograma, nemamo pravog konkurenta koji bi mogao konkurirati na ovakvom natjecanju...Imamo četiri juniorke i tri dečka koji će se hrvati u slobodnom načinu hrvanja. To je kod nas još uvijek u razvitku...Postoje tri stila hrvanja, tako da razvijamo i ostala dva stila da pače - hrvanje žena u svijetu je jako popularno i pozivam sve djevojke da se počnu baviti ovim predivnim sportom..." - poručio je Vukelić.

Natjecanja svakoga dana počinju u 10 sati, dok su finalne borbe na rasporedu u 18 sati. Dodajmo još, kako će predstavnike Hrvatskog hrvačkog saveza večeras, u 18 sati, u palači Dverce ugostiti gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.