Hrvatski radio

Radio Sljeme

Noćna skijaška utrka osoba s invaliditetom

15.02.2014.

08:00

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skijaški klub za osobe s invaliditetom (SKI) Sljeme poziva na noćnu skijašku utrku osoba s invaliditetom pod nazivom "Dođi, probaj, pobijedi", koja će se održati u petak na Sljemenu.

"Nazivom utrke želimo uputiti poruku svim osobama s invaliditetom da dođu, da se upoznaju s mogućnošću koja im se nudi za aktivno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje sportom - skijanjem, da probaju, da se ne prepuste svojim ograničenjima, da pobijede svoje granice, strah i predrasude... da žive život punim plućima", ističe u priopćenju predsjednica SKI "Sljeme" Lada Jug. Dodaje kako se pritom očekuju i puno zabave.

Podsjećaju da su prošle godine uspješno organizirali Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom uz utrku poznatih osoba iz javnog života, a ove su godine odlučili organizirati utrku, kojoj će cilj biti dobar provod i promocija skijanja osoba s invaliditetom. Navode da će i ove godine, u sklopu događanja, organizirati utrku poznatih osoba iz javnog života koje su svojim dugogodišnjim radom, odricanjem i upornošću uspjele postići rezultate u svom području djelovanja i imaju upravo one karakterne osobine koje krase i sportaše s invaliditetom.

Na ovogodišnjoj utrci će sudjelovati i paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak, kojima će to biti i posljednja provjera forme prije nastupa na paraolimpijskim igrama u Sočiju.

Prošle godine su u utrci poznatih osoba iz javnog života nastupili: Irina Čulinović, Nevena Rendeli, Filip Juričić, Rene Bitorajac, Dubravko Šimenc, Robert Knjaz, a podršku su im došli pružiti Ana Stunić, Zoran Vakula i Mario Petreković. Kao predvozači su nastupili Natko Zrnčić - Dim, Nika Fleiss i Luka Fuček.

Prva vožnja natjecanja u veleslalomu bit će od 18 do 19 sati, a druga vožnja od 19 do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.