Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pahuljice ovjenčane broncom!

02.03.2014.

06:48

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred više od 5000 gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova završio je 12. Trofej Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju. Čak sedmi put zagrebački led osvojila je najbolja ruska seniorska ekipa. Nastupilo je 400 klizačica kroz tri seniorske i pet juniorskih ekipa te tri ekipe starijih kadeta i pet mlađih kadeta iz Njemačke, Češke, Mađarske, Finske i Rusije.

Kao što se i pčekivalo, zlato je opet otišlo u Rusiju. Pobijedila je jedna od najboljih ekipa na svijetu, Paradise s čak 220,54 boda. I srebro je otputovalo u Rusiju, ekipi Tatarstan koja je skupila 190,18 bodova. Hrvatske seniorke, Zagrebačke pahuljice, s odličnim programom klizanim na kompilaciju pjesama Elvisa Presleya, rasplesale su Ledenu i osvojile broncu sa 103,29 bodova.

"Jako smo zadovoljne. Nakon dugo godina, točnije nakon 2009. godine, opet smo prešli magičnu brojku od 100 bodova. To nam je bio cilj, nadam se da je publika bila zadovoljna, ali mi želimo i sigurno možemo još bolje. Imamo sada mjesec dana do Svjetskog prvenstva u Italiji popraviti neke detalje i nadamo se tamo biti još bolji" rekla je Petra Pažin, kapetanica seniorske ekipe Zagrebačkih pahuljica.

Drugu broncu Zagrebačkim pahuljicama donijele su juniorke. Slavila je finska ekipa Dream Edges, dok je njemački Starlets srebrni.

Sinkronizirano klizanje kao sport nije našlo svoje mjesto na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, no želja Hrvatskog klizačkog saveza jest da su to posljednje Igre na kojima ono nije bilo zastupljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.