Hrvatski radio

Radio Sljeme

Spasite Cibonu!

27.09.2014.

19:40

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na središnjem gradskom trgu održana je akcija pomoći košarkaškom klubu Cibona naziva „I ja sam pomogao“. Tom su prigodom navijači mogli kupiti godišnje ulaznice, dok je gradonačelnik Milan Bandić igračima podijelio dresove koje će nositi u novoj sezoni.

Akcija je počela nagradnom igrom u kojoj je petero slučajnih prolaznika, koji su pogodili tricu dobili po dvije ulaznice, za subotnji trostruki susret Cibone i Cedevite. Sastali su se kadeti, juniori i seniori. Uslijedila je potom projekcija kratkog filma o povijesti Cibone, a kako je to izgledalo u osamdesetima, prisjetila se jedna od Ciboninih legendi Sven Ušić:

"... Prisjetio sam se ovog trga kad smo osvajali titule. To je nešto neponovljivo, ali može se ostvarit, s velikim radom i trudom..."

Osim rada i truda, dobro bi došlo i poneko inozemno pojačanje, uz Đerela Blesingejma, koji je nakon što su mu isplaćeni dugovi ostao u Ciboni.
U akciju "I ja sam pomogao!" uključio se i gradonačelnik Milan Bandić, koji ije pri tom naglasio kako Grad nije ništa poklonio Ciboni, nego je samo kupio nekretnine u vlasništvu kluba. Također, istaknuo je, kako ga ne bi iznenadilo da isplivaju još neki stari dugovi iz doba kada su glavnu riječ u Ciboni imali Božo Miličević i Ivo Jelušić. "...Ja sam prije 2 godine s kolegom Lovrićem kad je preuzeo Cibonu podnio DORH-u i policiji kaznenu prijavu (prije 3 i pol godine) zasada se ni DORH ni policija nisu oglasili. Zašto pitajte njih. Gdje je nestalo 90 milijuna kuna. Ja neću nikoga optuživat, ja ne isljeđujem, ali bi bilo dobro da institucije koje bi se trebalo tim bavit to ispitaju..." poručio je gradonačelnik.
Prvi operativac Cibone Aco Petrović najavio je skupštinu Cibone, koja će se održati u ponedjeljak:"...Nova skupština, novi upravni odbor, novi predsjednik kluba... Prema tome, ulazimo u jedno novo vrijeme u kojem će ljudi koji donose novac odlučivati o smjeru u kojem će Cibona ići. Mislim da je to najvažnija poruka svima..." zaključio je Petrović
 
A, da akcija ipak završi u revijalnom tonu pobrinula se najpoznatija navijačica Cibone - teta Elza, koja je zaplesala s maskotom Vučkom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.