Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uručene nagrade "Dražen Petrović" za 2014.

10.09.2014.

14:12

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru "Dražen Petrović", već osmu godinu za redom, uručene su nagrade "Dražen Petrović" darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili taekwondašica Ivana Babić i atletičar Martin Marković.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.).

Odbor za dodjelu Nagrade "Dražen Petrović", kojim je predsjedavao Zvonimir Boban, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2014. dobije osvajačica zlatnog odličja na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu i aktualna svjetska juniorska prvakinja u kategoriji do 55 kg taekwondašica Ivana Babić, dok je isto priznanje za sportaše pripalo svjetskom juniorskom prvaku u bacanju diska Martinu Markoviću.

Hrvatska juniorska judo reprezentacija, treća na Svjetskom prvenstvu, u sastavu Beata Guszak, Tena Šikić, Ana Kokeza, Maja Blagojević, Barbara Matić, Brigita Matić i Ivana Šutalo, najuspješnija je ženska ekipa, dok je nagrada za najuspješniju mušku ekipu pripala juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji (U-18), brončanoj na Europskom prvenstvu, za koju su igrali: Roko Badžim, Ivan Majcunić, Ivan Vučić, Borna Kapusta, Josip Jukić, Goran Filipović, Luka Božić, Lovro Mazalin, Nik Slavica, Marko Arapović, Dragan Bender i Ante Toni Žižić.

Najuspješnija sportska posada u konkurenciji parova, štafete i posade su Bernard Samardžić, Filip Pedić, Josip Banović i Toni Čavka, posada veslačkog četverca bez kormilara koji su na svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu osvojili broncu.

Za sportaša, najveću nadu hrvatskog sporta Odbor je izabrao Nikolu Obrovca, osvajača zlatne medalje na 50 metara prsno na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, dok je najveća nada hrvatskog sporta među sportašicama skijašica Ida Štimac, pobjednica najvažnije slalomske svjetske skijaške utrke za kadete - Topolino kupa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.