Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog Cibone "sretan kao malo dijete"

02.09.2014.

19:26

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Košarkaški klub Cibona spasio se odlaska u stečaj nakon što je postignut dogovor s četvoricom igrača koji su pokrenuli postupak blokade pri FIBA-i. Podmirena je većina dugova prema igračima iz prošle sezone, na što je utrošeno 15 milijuna kuna, od čega je 9 milijuna, inicijativom gradonačelnika Milana Bandića, izdvojeno iz proračuna Grada Zagreba.

Otvarajući Hanžekovićev memorijal, gradonačelnik Milan Bandić komentirao je pozitivan raplet događaja vezan za Cibonu. "Deblokirali smo ABA ligu, vratili dugove onim igračima kojima smo bili dužni. Oni su pristali na pola naknade, platili smo sve ovim igračima koji će igrati aktualnu sezonu i mogu s ponosom reći da Cibona ide dalje."

Gradonačelnik nije htio spekulirati o novom predsjedniku Cibone. Samo je istaknuo da će to biti "čovjek van politike". Najvažnije mu je da se Aco Petrović vratio u Cibonu. "Kako je lijepo pored spomenika Draženu Petroviću vidjeti Acu i Biserku zajedno na prvoj tekmi." Kaže da su i oni sa svojom ušteđevinom pomogli u spasu Cibone. 

Upitan o iznosu s kojim je Zagreb participirao u saniranju duga Bandić je rekao da je "zadnje saniranje" bilo 9 milijuna kuna. "Ja sam sretan sam kao malo dijete kada sam se s Acom dogovorio" - zaključio je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.