Hrvatski radio

Radio Sljeme

13.Festival jednakih mogućnosti

27.05.2014.

12:05

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Društva tjelesnih invalida na Trgu bana Jelačića - otvoren je trodnevni i to 13.po redu - Festival jednakih mogućnosti. posvećen osobama s invaliditetom.

Festival jednakih mogućnosti, posvećen osobama s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rehabilitacijskim i sportskim igrama. Na festivalu će naime, sudjelovati više od 900 izvođača iz Hrvatske i inozemstva, od kojih čak 600 s invaliditetom.

A, svrha festivala je pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju imati ista prava i obveze poput drugih građana. "...Festival potvrđuje status Hrvatske kao zemlje socijalne pravde, no posao se tu ne završava..." - istaknula je, otvarajući Festival, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

"...ono što mi možemo napraviti je da još nekima, ovakvim manifestacijama, kažemo da moraju prilagoditi sve svoje ulaze i prilaze osobama s invaliditetom...A, mi ćemo pokušati pronaći način d ovakve manifestacije imaju neka trajnija financijska rješenja..." poručila je Opačić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.