Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ambulanta i ljekarna u političkoj kaljuži

15.01.2014.

12:39

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stari saziv Vijeća Gradske četvrti Brezovica isplanirao je uređenje ambulante obiteljske medicine i ljekarne u praznom gradskom prostoru u Odranskom Obrežu, a novi saziv umjesto toga asfaltirao je parkiralište kod nogometnog igrališta.

Aktualni predsjednik Vijeća Vladimir Iviček tvrdi da se njegov prethodnik Stjepan Cerovski ne može pomiriti s gubitkom prošlogodišnjih izbora 'pa u zadnjih šest mjeseci uglavnom izmišlja probleme'. Iviček smatra da u Odranskom Obrežu nema dovoljno potencijalnih pacjenata za ambulantu, pa je još u listopadu od resornog gradskog ureda zatražio raspisivanje natječaja za zakup prostora i to u svrhu otvaranja trgovine koju su navodno tražili mještani. To je i učinjeno, a nedavno je za zakupca izabran jedan trgovački lanac iz Donje Stubice. Čeka se samo potpis gradonačelnika Milana Bandića koji bi taj zakup trebao odobriti.

Cerovski nam je pokazao peticiju koju je u veljači prošle godine potpisalo petstotinjak mještana Odranskog Obreža i obližnjeg Odranskog Strmca podržavajući tako otvaranje ambulante i ljekarne. Za sve je bilo namijenjeno 300,000 kuna u proračunu Gradske četvrti, no plan nije proveden nego je asfaltirano parkiralište nogometnog kluba Dinamo iz Odranskog Obreža. Aktualna vlast tvrdi da nije vidjela peticiju, a o tome su prošlog tjedna izvijestili i gradsku upravu.

U emisiji Zagrebi po Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić podržao je našu ideju da se u Odranskom Obrežu održi novi zbor građana na kojem bi se izjasnili što zapravo žele u svom mjestu. No, Bandić je, upozorivši pritom i na vrlo prljave političke odnose u Vijeću Gradske četvrti Brezovica, najavio da će na koncu građanima omogućiti liječnika, apoteku i trgovinu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.