Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić - ide sam na izbore i to po pobjedu

28.09.2014.

09:26

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Milan Bandić svojim je potpisom ovoga vikenda podupro referendumsku inicijativu o promjeni izbornog sustava Građanske inicijative U ime obitelji. Nakon toga je novinarima najavio samostalni izlazak na parlamentarne izbore.

Na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati i za predsjednika Republike odgovorio je: Ne, vi ćete se kandidirati.
Poručio je da ide na parlamentarne izbore 2015. pobijediti te da neće koalirati ni s jednom strankom koja je, kako je rekao, Hrvatsku stavila na koljena i na prosjački štap - ni sa SDP-om ni s HDZ-om, pa nisam izlazio iz SDP-a da s njima koaliram. Na primjedbu novinara da, ako uspije referendum Građanske inicijative U ime obitelji, neće ni smjeti koalirati, Bandić je odgovorio da nema potrebe za koaliranjem jer on koalira s građanima. Upitan hoće li osnovati političku stranku ili će ići na parlamentarne izbore s neovisnom listom, Bandić je kratko odgovorio - sve u svoje vrijemeNitko vam ovako ne odgovara kao ja, a zašto, zato što ja nemam predsjednika partije da će mene nazvati i reći što sam ja rekao, izjavio je Bandić, dodavši kako je upravo on taj čovjek koji 15 godina upravlja s pola Hrvatske, koji je pet puta zaredom pobijedio u Zagrebu.

Na pitanje je li Grad nešto platio inicijativi U ime obitelji zato što je na njihovim plakatima za referendum grb Grada Zagreba, Bandić je odgovorio niječno, dodavši da Grad Zagreb financira tu kao i svaku drugu udrugu, odnosno da s devet milijuna kuna financira 400 udruga. Dodao je da je Željka Markić za udrugu dobila 120.000 kuna kao što je dobio GONG i druge udruge u skladu s programom te da podupire udruge po programima. Napomenuo je da mu je žao što Grad nije dao više novca inicijativi U ime obitelji, ali da to i ne znači da im neće dati. Opovrgnuo je da Grad financira tiskanje letaka te inicijative, dodavši da im Tržnice Zagreba naplaćuju štandove po 2200 kuna kao i svima drugima.

Gradonačelnik je predložio i da se ploha ispred nove zgrade Muzičke akademije nazove Trgom umjetničke izvrsnosti i time opovrgnuo informacije koje su se pojavile u javnosti kako je on predložio da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg umjetničke izvrsnosti. Vaše polupismene kolege podsjetite da, kada se govori o Trgu umjetničke izvrsnosti na plohi ispred Glazbene akademije, da se ne govori o Trgu maršala Tita, izjavio je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.