Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: "Ili će biti po mome ili nikako!"

24.03.2014.

14:38

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se većina sindikata zaposlenih u gradskim službama izjasnila da ne prihvaća gradonačelnikov prijedlog izmjena Kolektivnog ugovora, Milan Bandić - u svom stilu - najavljuje da će biti po njegovom ili će Kolektivni ugovor biti raskinut.

Podsjetimo, jedino su predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Podružnice sindikata gradske uprave prihvatili gradonačelnikov prijedlog smanjenja broja zaposlenika kao i zadržavanje smanjenih materijalnih prava iz kolektivnih ugovora na razini kakva su bila do 31. prosinca 2013.

S druge strane, sindikati zaposlenih u predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i javnoj vatrogasnoj postrojbi - nisu prihvatili taj gradonačelnikov prijedlog.

Što dalje s njima, pojasnio je u ponedjeljak gradonačelnik Milan Bandić: "Do 30.6. ovaj Kolektivni ugovor vrijedi. Dotada ćemo ili potpisati, po onome što sam predvidio u razgovorima - kolektivni ugovor sa smanjenjem prava od 5 do 15 posto u socijalnoj stratifikaciji plaća, pet posto manje uposlenih, ili će se raskinut' Kolektivni ugovor. Pričekajmo. Nema tu alternative i nema odstupanja, ni za dlaku!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.