Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić izašao iz Remetinca

19.11.2014.

18:56

Autor: Ana Krois, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jamčevina je uplaćena na račun suda, a svi optuženici u aferi Agram - osim Branka Mihaljevića, vlasnika tvrtke Bramgrad - u srijedu kasno poslijepodne izašli su iz istražnog zatvora.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ranije je odbilo USKOK-ovu žalbu na određivanje jamčevine za Milana Bandića, Slobodana Ljubičića i druge osumnjičene u aferi Agram. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prikupio 15 milijuna kuna, a taj mu je novac - prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže HRT - posudio odvjetnik Marijan Hanžeković. Pred sucem istrage Bandić je obećao da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na neposrednim izborima prošle godine. Ostali osmunjičeni morat će se, na još jednom ročištu, obvezati da - neće bježati, ponavljati kazneno djelo te utjecati na svjedoke.

Vlasnik tvrtke 'Bramgrad projekt' Branko Mihaljević, umjesto gotovine, želi založiti nekretnine vrijedne više od sedam milijuna kuna. Mihaljević će stoga ostati u istražnom zatvoru, a na slobodu će moći tek kada dokaže da je uknjižio založno pravo na nekretnine, a odluka o tome, nakon žalbenog roka, postane pravomoćna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.