Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:19 / 09.10.2014.

Autor: Ivan Hlupić, Anamarija Knezović Kaurić

Bandić: "Ja sam institucija k'o i branitelji!"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna u dugom nizu legendarnih gradonačelnikovih izjava isprovocirana je komentarom HDZ-ova zastupnika Zorana Piličića na Aktualnom satu Gradske skupštine.

Piličić je prigovorio kako su se, na jučerašnji Dan neovisnosti, branitelji iz nekoliko udruga jedva uspjeli postrojiti na Trgu bana Jelačića jer im, prema njegovim riječima, Grad nije ostavio dovoljno prostora:

"Mi smo tamo došli na Trg koji je izgledao kao neki vašar - skele, ograde, stare majke su se saplitale preko žica, odraga i mu smo u nekom kutu bili stješnjeni gdje smo podigli stijeg, postrojili se i otišli i to je doista bilo sramotno za gledati."

Piličićeve riječi izazvale su bijesnu reakciju gradonačelnika Milana Bandića:

"Vi nas prozivate da nemamo organizacijskih sposobnosti ili volje da nešto napravimo, a niste se javili instituciji koju građani ovog grada plaćaju...da ste se obratili, pa da smo se mi na to oglušili, onda bi vam ja čestitao. 'Oćete provuć' onako lagano da gradonačelnik nema osjećaj za domoljublje i ponos na Dan neovisnosti, a jedini u Hrvatskoj organizir'o koncert na središnjem trgu sa 15 tisuća ljudi. Ja sam normalni Hrvat. Milan Bandić je institucija. Kao što su institucija hrvatski branitelji."

Bandić je Piličiću prigovorio da, umjesto što je privatno otišao na okupljanje, mogao - kao gradski zastupnik - pozvati gradonačelnika te cijelu priču ocijenio kao HDZ-ovo svojatanje braniteljske populacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.