Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: 'Na Sveticama pobijedio javni interes'

22.01.2014.

12:27

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu - jedna od glavnih tema bio je natječaj za korištenje Centra Svetice. Na pitanje o smislu toga javnog natječaja, kad je već unaprijed poznato da će koncesija biti dodijeljena Hrvatskom nogometnom savezu, gradonačelnik Milan Bandić pojasnio je da je to bio natječaj za sadržaj prostora koji je privremeno dodijeljen HNS-u.

Kad su otvorene ponude, samo je produžena koncesija HNS-u i to s dva mjeseca na pet godina - dodao je Bandić. Osvrnuo se pri tom i na nezadovoljnike na Sveticama. A što se tiče ovih kojima je ugrožen privatni interes, triju privatnih tvrtki koje imaju dvanaest teniskih terena, to je za mene povijest. Neka idu igrati tenis na maksimirske ledine ako žele, ako ne žele, neka potraže negdje drugdje. Dvadeset godina su tamo štundali, igrali, imali svoj privatni interes. Interes građana Grada Zagreba - nogometa, rekreacije atletičara, sportaša, nogometaša  - je veći od dvanaest ili četrnaest teniskih terena i tri privatnika koji to dvadeset godina rentaju pod najpovoljnijim uvjetima, zaključio je Bandić. 

Riječi je u emisiji bilo i o Zagrebačkom velesajmu. Gradonačelnik je istaknuo - da uprava Zagrebačkog velesajma mora napraviti novu viziju za taj sajam te najavio da će 75 posto prostora velesajma biti komercijalizirano:

"Ima tamo dovoljnio prostora - 250 tisuća kvadratnih metara zatvorenog i 450 tisuća otvorenog prostora - za sve sadržaje i mimo sajmova. Ostat će u funkciji samo jedan frtalj prostora, a 75 posto će se morati komercijalizirati. Ja očekujem od nove uprave u naredna tri mjeseca iskorak strateške vizije Zagrebačkog velesajma 21. stoljeća", dodao je gradonačelnik.    

Vezano uz Velesajam, Bandić je istaknuo i povratak Auto Šoua, ali tek godine 2016 -te jer sljedeće godine Auto Šou organizira Beograd. Odgovorio je i na pitanje kako Davor Jelavić, kojeg USKOK istražuje zbog navodnih ilegalnih izmjena GUP-a, može biti gradski koordinator za legalizaciju bespravne gradnje:

"Kolega Jelavić je bio moj suradnik. Pošteno i korektno je radio svoj posao trinaest godina. Otišao je u mirovinu i uvjeren sam da je radio svoj posao sukladno zakonu. Pustimo neka pravna država napravi svoj dio posla. Gospodin Jelavić će raditi, pomoći svojim iskustvom koliko god bude trebalo s nula kuna, kao i ostalih pet ljudi koje je od Nove godine otišlo u mirovinu", zaključio je Bandić.   

Gradonačelnik Bandić, dodajmo, najavio je i skori početak uređenja zapuštenih dijelova Trga Dražena Petrovića, kao i skorašnje donošenje zakonskonskog okvira za učinkovito kažnjavanje grafitera.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.