Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić ne može založiti nekretnine umjesto gotovine

25.11.2014.

14:46

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec odbio je prijedlog obrane gradonačelnika Milana Bandića da se jamčevina koja je dana u gotovini zamjeni nekretninama u toj vrijednosti.

Zaključeno je da nema niti nijedne nove okolnosti koja bi opravdala takav zahtjev.

Bandić je platio rekordnu jamčevinu od 15 milijuna kuna koju je uplatio njegov odvjetnik Marijan Hanžeković podignuvši kredit u banci.

Sudac istrage Županijskog suda Zdenko Posavec, koji je ranije čak dva puta na Uskokov zahtjev Bandića odlučio bezuvjetno zadržati u Remetincu, prošli je tjedan prihvatio jamčevine koje su za obranu sa slobode ponudili osumnjičeni.

Od osumnjičenih u aferi Agram iz Remetinca su prvi izašli pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. Osim Bandića iza rešetaka su ostali šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, vlasnik tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.